Mennink's Belastingadvies

  Euro
 
 

Diensten voor particulieren

Als u geen ondernemer bent, vallen de fiscale verplichtingen vaak mee. De aangifte inkomstenbelasting is meestal al vooringevuld door de belastingdienst. Ook zaken als voorlopige teruggaven lopen vaak jarenlang zonder problemen door.  Toch zijn er de  nodige situaties denkbaar waarin het inroepen van deskundig advies lonend kan zijn.

In de loop der jaren zijn veel populaire aftrekposten voor particulieren afgebouwd. Denk aan de ziektekostenaftrek en de aftrek levensonderhoud voor oudere kinderen. Andere aftrekposten hebben de tijd goed doorstaan, zoals de giftenaftrek en partneralimentatie. Ook kan het nog steeds de moeite lonen om na te gaan of aftrek van bijvoorbeeld bankspaarpremies zinvol is.

Waar particulieren massaal mee te maken hebben is de eigenwoningregeling. Door de steeds verdergaande beperking van de aftrekmogelijkheden is deze regeling steeds ingewikkelder geworden. U heeft hier bijvoorbeeld mee te maken bij het aangaan van een eerste hypotheek, gedeeltelijke financiering door ouders, maar zeker ook bij scheiding. Ook bij verkoop en vervolgens aankoop van een nieuwe woning gelden de nodige fiscale spelregels.

Naast een ter zake kundig advies is het goed te weten dat Mennink’s belastingadvies de nodige kennis in huis heeft over natuurlijk de eigen woning, maar ook over pensioenen en pensioenproducten, vermogensbeheer en financiële planning. De tarieven zijn zeer redelijk, zodat het advies financieel bereikbaar blijft.

  Zeeland+Najaar2014 015groot.JPG

  De eigen woning blijft een belangrijk deel van de aangifte. Op de foto woningen aan de Zweedse Wijk in Schuring                (Hoeksche Waard)